Leap Motion – кажете сбогом на мишката и клавиатурата

Leap предлага съвсем нов начин на работа с вашия компютър. Според създателите му той е по-добър заместител на клавиатурата, мишката и чувствителните на допир екрани. С него можете да контролирате компютър или лаптоп в триизмерна среда, чрез движенията на пръстите и ръцете си.

Какво всъщност е Leap Motion?

Това е малко устройство с големината на кредитна карта, което се свързва с компютъра ви чрез USB порт. След инсталиране на софтуера към него и кратка калибрация вече е готов за използване. Над себе си то създава поле с големина около 60/60/60 см, което разпознава всяко движение на ръцете и пръстите ви. Според производителите това поле е с чувствителност 1/100 от милиметъра и е 200 пъти пъти по-чувствително от съществуващите подобни технологии при игровите конзоли. То прави разлика между движенията на пръстите и движенията на ръцете ви и освен това разбира ако държите някакъв предмет, като химикал например. От това, което се вижда от видеото с Leap сте способни да правите както бързи замахващи движения, така и прецизни жестове като писане.

Благодарение на всичко това устройството би могло да намери приложение в много сфери от ежедневието и работата ни – от игрите до проектирането, дигиталното изкуство и дори в медицината, при извършването на сложни операции.

Цена и поръчка

В момента Leap Motion е във финална фаза на разработка и се очаква първите доставки да започнат през зимата на тази годината. Ако желаете може да станете част от екипа, който тества и развива устройството. За целта трябва да се регистрирате и ще получите безплатна бройка. Засега технологията работи под Windows, но за в бъдеще се очаква поддръжка на Mac OS X и Линукс.

Въпреки, че не е напълно готов, можете да го поръчате и да бъдете едни от първите, които ще го получат. Устройството се продава за $69.99, без цената за доставка.

Оставете коментар

avatar
Подреди по:   най-нови | най-стари | най-гласувани
wpDiscuz
Top