Блог

Уроци

Запазване на цветовете на обектите при вмъкване на dwg файл в 3ds Max и преместването им в нов слой

При вмъкване на dwg файл в 3ds Max и вкарване на всички обекти от този файл в един общ слой, те губят своите оригинални цветове и обикновено стават бели.

чети нататък
Как лесно да вградите чертеж в уеб страница със ShareCAD

Безплатна онлайн услуга, която ви позволява да вградите чертеж в уеб страница, както и да разглеждате различни файлови формати директно през уеб браузъра си.

чети нататък
Как да си върнете Drag and Drop в Windows 8

Оказа се, че причината за загубата на Drag and Drop в Windows 8 е много проста и тя се дължи на първото нещо, което намразих още в Windows Vista.

чети нататък
Инфографика: Бързи клавиши в Photoshop CS6

Интересна инфографика, на която са показани всички бързи клавиши в Photoshop CS6 и чрез която е по-лесно да се разберат и запомнят.

чети нататък
Как да моделираме възглавница с Marvelous Designer

Marvelous Designer е подходящ за моделиране на всякакви текстилни предмети от интериора, включително възглавници и завивки.

чети нататък
Създаване на реалистична трева – нов видео урок от Viz-People

Процесът по създаване на растителността обхваща всичко от моделирането на отделните стръкчета до цветовите корекции на финалното изображение.

чети нататък
Основи на селектирането и работа с маски във Photoshop

Унгарският графичен дизайнер и официален инструктор на Adobe Martin Perhiniak обяснява ясно и разбираемо какви са основните похвати за работа с Photoshop.

чети нататък
Ambient Occlusion + Displacement и Bump карти

Ако сте получили релеф чрез карта за Displacement или Bump, този ефект няма да е видим в Ambient Occlusion и ще получите само гладка повърхност.

чети нататък
Top