Как да моделираме възглавница с Marvelous Designer

Marvelous Designer е програма за моделиране на дрехи и облекла. С нейна помощ модните дизайнери могат да представят моделите си по особено атрактивен и реалистичен начин.

Оказва се обаче, че този софтуер е подходящ и за моделиране на всякакви текстилни предмети от интериора, включително възглавници и завивки. За възможностите на Marvelous Designer можете да се убедите от видеото по-долу, което е дело на Juraj Talcik и Veronika Demovicova.

Те са публикували и урок за това как са постигнали този реалистичен резултат, който можете да откриете в 51 брой на списание 3D Artist. Повече информация за това е публикувана на тяхната страница в Behance.

Попаднах и на едно видео, в което Glauco Grimaldi показва процеса по създаване на възглавница с Marvelous Designer. Може и да звучи незначително (все пак е просто някаква възглавница), но ме впечатли това колко лесно се работи с този продукт и колко добре изглежда крайния резултат. Във видеото процеса отнема около 7 минути, като самата възглавница е готова за 2 минути, а в останалото време Glauco я дообработва.

Оригиналното видео беше изтрито, затова съм подбрал ново, от друг автор.

Marvelous Designer е платен и цената му за персонален лиценз е $199, но можете да го свалите и изпробвате в продължение на 30 дни. Налични са версии за Windows и Mac OS, а скоро се очаква и такава за Линукс.

Оставете коментар

avatar
wpDiscuz
Top