Bookmanager – 3ds Max скрипт за лесно поставяне на книги

Ако сте поставяли книги в сцените си в Max значи знаете, че това може да се окаже трудно и понякога досадно. Възможно е използването на някой от функциите на Max за по-бързо и автоматизирано извършване на тази операция, но накрая винаги трябва нещата да се доизпипат на ръка. Подреждане, завъртане, нагласяне по рафтове или маси. И за да изглеждат те реалистично понякога е нужно доста време.

За щастие от онлайн магазина за 3D модели Model+Model са решили да ни помогнат в това начинание. С излизането на последната им серия Vol.06 – Books те са разработили и 3ds Max скрипт за тяхното лесно подреждане, който се нарича Bookmanager.

Bookmanager - 3ds Max скрипт за лесно поставяне на книги

Той разполага с голям брой функции, които улесняват тази задача многократно. Част от тях са клониране, мащабиране, подреждане, поставяне на книгите вертикално, хоризонтално или под ъгъл, подреждане в разбъркан вид или по серии. Освен това можете да задавате размерите и на самата мебел, в която се намират обектите – височина, дълбочина и дебелина на рафтовете, брой рафтове по хоризонтала и вертикала.

За сега с Bookmanager може да се сдобиете само ако закупите Model+Мodel Vol.06. Да се надяваме, че скоро той ще бъде пуснат и като отделен продукт – безплатно или на разумна цена.

Оставете коментар

avatar
wpDiscuz
Top