Огромна колекция с качествени 3D модели на Икеа

Proviz е студио за архитектурни визуализации, базирано в София, България. То е създадено през 2009 година, от част от основателите на REDVERTEX, и от тогава работи с клиенти от цял свят. Повече за тях и тяхната работа може да научите на www.proviz.info.

За радост на всички визуализатори, дизайнери и архитекти те са направили няколко огромни колекции с 3D модели на марката Икеа, в които са включени мебели от сериите Applaro и Falster. Ако се питате защо точно на тези серии, отговора е следния. Applaro е най-голямата серия от обзавеждане за външно ползване на Икеа, а Falster е една от най-известните. Angso пък е серия, чиито мебели биха стояли добре във всяка една градина. Така, че ако решите да работите с техните модели, това би ви позволило да използвате в своите визуализации продукти, които изглеждат стилно и могат лесно да бъдат закупени почти в цял свят.

Моделите са направени в 3ds Max, материалите са подготвени за V-Ray и към тях са включени всички необходими текстури. Други формати, които може да откриете в архива са .FBX и .OBJ. Към всяка от колекциите ще намерите и pdf файл, от който ясно може да разберете какво е нейното съдържание и лесно да изберете нужния модел.

Серия Falster

Серията Falster включва 10 модела на столове, шезлонги и маси в две цветови комбинации.

Серия Applaro

Колекцията от серия Applaro включва 38 отделни обекта и 10 различни комбинации от мебели.

Серия Angso

Тук ще откриете 5 отделни обекта и 6 различни комбинации от мебели, всички те в светъл и тъмен цвят.

Всички тези модели са предоставени от Proviz за безплатно ползване, за лични или комерсиални проекти. Дори нещо повече, ако им изпратите свои рендери, в които сте използвали някои от техните модели, има шанс те да бъдат включени в кампанията „More free 3d models, more happy renders“. Всяка седмица на техния блог да бъдат публикувани най-добрите изображения.

Екипът на Proviz работи по още колекции с безплатни 3D модели, така че останете на линия.

Оставете коментар

avatar
wpDiscuz
Top