Yobi3D – търсачка за лесно намиране на 3Д модели за принтиране

В Интернет съществуват десетки сайтове, които предлагат 3Д модели. В някои от тях можете да откриете безплатни и качествени 3Д модели, които са детайлно моделирани и придружени с нужните текстури и материали. В други ще намерите по-нискополигонни модели подходящи за 3Д принтиране, правене на игри и други подобни цели. Ако са ви нужни такива от втория тип, мястото на което е най-добре да ги търсите е едно. И това е Yobi3D.

Yobi3D е търсачка за 3Д модели, която търси и индексира десетки сайтове в мрежата и добавя нови и нови ресурси към базата си с данни. Към момента тя изкарва голямо количество резултати при търсене, но въпреки това нейния създател Джеси Лий казва, че търсачката е в началото на своето развитие и тепърва функциите ѝ ще се подобряват и развиват.

Yobi3D е страхотна и вероятно ще е полезна за някои от вас поради няколко причини:

  • Оптимизирана е за всякакви устройства и можете да търсите 3Д модели за принтиране от телефона, таблета или компютъра си.
  • Преди да свалите даден модел можете да прегледате файла от всички ъгли в 3Д. Налични са няколко режима за преглед.
  • Можете да получите информация за размера на файла, брой полигони и адрес за сваляне. Общо взето цялата информация, която ви е нужна е предоставена на екрана. Тук е моментът да уточним, че някои сайтове изискват регистрация за сваляне на 3Д моделите.
  • Налични са филтри, чрез които можете да улесните вашето търсене. Има филтри за търсене по вид файл, брой полигони и права за ползване.

Както можете да видите от примерния модел по-горе, интерфейсът на търсачката е доста удобен за бърз преглед на резултатите. Пробвайте я и вие и вижте дали ще ви е полезна.

Оставете коментар

avatar
Подреди по:   най-нови | най-стари | най-гласувани
wpDiscuz
Top