Android и интериорен дизайн

В тази статия бих искал да ви представя няколко Андроид приложения, които могат да ви бъдат полезни ако се занимавате с интериорен дизайн или архитектура. Всички те са абсолютно безплатни и напълно функциониращи. Някои от тях просто показват реклами.

Нивелир

Android и интериорен дизайн

Предполагам, че на всеки е ясно за какво служи това приложение. Това е нивелир, който може да се окаже полезен в много ситуации. Можете да го калибрирате допълнително на някоя абсолютно равна повърхност, но и веднага да започнете да го използвате пак ще получите точни резултати.

Real Colors, palette generator

Android и интериорен дизайн

Това приложение може да изкара основните цветове от всяка снимка, направена с камерата или качена във вашия телефон. Подрежда ги в удобна палитра, която по-късно можете да изпратите на някой. Цветовете в нея са с показани стойности по HEX, RGB и HSB и е много лесно те да бъдат редактирани, ако това се наложи. Приложението може да е полезно ако например търсите вдъхновение и искате да използвате цветовете от някой пейзаж в проекта си.

Color Matcher

Android и интериорен дизайн

Color Matcher ви помага да запазите точния цвят на даден предмет, или поне толкова точно колкото можете да го определите самите вие. Представете си, че сте на обекта и трябва да изпратите в офиса цвета на стените или подовите настилки. По-късно по тях трябва да нагодите цвета на мебелите. С Color Matcher може да направите точно това.
Както може би знаете камерите на телефоните и таблетите не изкарват много точно реалните цветове. Затова и основната цел на това приложение е да направите снимка, от която да изберете желания цвят и на ръка да направите корекции, за да се доближите максимално до истинския нюанс.

AutoCAD 360

https://youtu.be/og7TeFaKV78

AutoCAD 360 е мобилно CAD приложение, което ви дава свободата и възможността да преглеждате, коригирате и споделяте вашите DWG™ файлове на вашия Андроид телефон или таблет. AutoCAD 360 предлага опростен и интуитивен набор от инструменти за преглеждане и корекция, с които можете да работите по своите проекти, когато сте в движение. Също така можете да отваряте чертежи прикачени към имейл, да качвате или синхронизирате файловете във вашия профил в интернет. Чертежи, направени на настолната версия на AutoCAD, могат да бъдат съхранени на телефона, за да ги използвате по-късно в момент когато нямате връзка с интернет.

Design Dimensions

Android и интериорен дизайн

Това приложение съдържа информация за основните размери на голям брой често срещани и използвани предмети. Чрез Design Dimensions можете лесно да разглеждате голямата библиотека от обекти и да намерите точните размери за всеки един от тях.
Програмата е американска и някои от предметите са типични за тази страна, но като цяло информацията, която предлага е доста полезна.

Color Picker

Android и интериорен дизайн

Лесно за използване приложение, чрез което можете да направите снимка и да определите цвета на всяка част от нея, която докоснете. Показва информация за цветовете по hex и RGB, а също така и самото име и номер на цвета по системата RAL.

IMAGinE Measures Free

Това приложение ви позволява да нанасяте размери по снимка и след това тя да бъде изпратена на някого или да бъде запазена в галерията. Безплатната версия на IMAGinE Measures Free съдържа реклами. Ако решите да закупите пълната версия, информацията може да бъде прехвърлена от безплатната към пълната версия.

ConvertPad – Unit Converter

ConvertPad е може би най-доброто приложение за превръщане на единици, преобразуване на валута и калкулатор. То е интуитивно и лесно за употреба и съдържа информация за голям брой мерни единици.

Каталог на IKEA

Android и интериорен дизайн

Можете да изтеглите целия каталогът на компанията на своя Андроид. Той съдържа около 4,000 изображения и в него са включени около 2,000 продукта от общо 10,000 продукта от пълния каталог.

Google Drive

Винаги се налага да разгледате някой документ, когато сте в движение. Можете да направите това с помощта на Google Drive. Освен това чрез него можете да създавате, качвате и споделяте вашите документи.

CamScanner -Phone PDF Creator

CamScanner ви дава възможност да сканирате документи или чертежи с камерата на телефона или таблета си. Сканираните изображения се превръщат в pdf файл, в който могат да се комбинират няколко снимки. Така създадените pdf файлове се съхраняват на SD картата или могат да бъдат качени в Google Drive.

TeamViewer

Чрез TeamViewer можете да контролирате компютъра си от разстояние, когато сте в движение. Друга ситуация, в която приложението може да се окаже от полза е например, когато някой ваш познат има проблем с компютъра си или когато се налага да коригирате документи или да използвате специфичен софтуер на своя собствен компютър.

Оставете коментар

avatar
Подреди по:   най-нови | най-стари | най-гласувани
wpDiscuz
Top