Как да вградите чертежи в уеб страница с AutoCAD WS

Този метод вече не се поддържа от Autodesk и AutoCAD 360. За друг по-лесен и добър начин за вграждане на чертеж в уеб страница може да разберете тук – Как лесно да вградите чертеж в уеб страница със ShareCAD

Екипът на AutoCAD WS представи нова функция, която ви позволява да вграждате чертежи в web страниците си и чрез web версията на AutoCAD, да дадете възможност на посетителите си да работят с истински .dwg файлове. Това ще им позволи да се възползват от някои стандартни за софтуера функции. Основните сред тях са взимане на различни размери и увеличаване или намаляване мащаба на чертежите. Ако вие решите, те ще могат да променят файла като добавят или изтриват обекти, изключват или редактират слоеве, плотират чертежа и др. А ако потребителите са регистрирани в AutoCAD WS, тогава се отключват и възможностите за съхранение и споделяне на файловете. Всичко това би било много полезно за компаниите за недвижими имоти например.

Цялата операция по вграждането е доста елементарна и предполагам, че за web дизайнери и програмисти е нещо, което правят всеки ден. Първо трябва да се регистрирате на AutoCAD WS и да качите чертежите, които искате да споделите. След това да ги отворите и от панела Output да копирате линка за споделяне. Тук е момента, когато можете да определите дали искате този файл да бъде достъпен за сваляне и редактиране.

Вграждане на чертежи в web страница с AutoCAD WS

Следващата стъпка е да поставите този линк в следния код:

< iframe src="тук-поставете-линка-за-споделяне" width="650" height="700">< /iframe>

Определяте ширината и височината и вече можете да поставите iframe кода, където поискате по вашата страница.

Този начин на вграждане има и своите недостатъци, като например че зареждането на интерфейса на AutoCAD WS забавя скоростта на отваряне на самата страница. Разбира се, това лесно може да се избегне като направите така, че той да се зарежда в нов прозорец.

Няма да е лошо и ако има възможност за скриване на панелите с инструментите (или поне страничната вертикална лента), в случаите когато искаме да представим някой чертеж само за разглеждане. Тъй като интернет страниците имат стандартна фиксирана ширина, полето за вграждане не много голямо и премахването на ненужни (за момента) елементи от него би подобрило работата с чертежа.

Надявам се хората от AutoCAD WS да продължат да работят по тази функция, защото според мен доста хора биха се възползвали от нея.

Оставете коментар

avatar
wpDiscuz
Top