Magic Plan прави измерването на помещения бързо и лесно

Magic Plan е доста интересно приложение за iOS и Андроид, с което можете да измерите и да изчертаете всяко помещение, просто като снимате с камерата. То разчита на вградените в устройствата жироскоп, компас и камера, за да определи позицията и размера на стените, прозорците и вратите. Това, което се иска от вас е да направите една 360-градусова обиколка на стаята и да отбележите всички ъгли и врати в нея, след което готовият план на помещението се появява автоматично на екрана ви.

С Magic Plan е възможно да начертаете всяка стая по отделно и след това да ги сглобите в един общ чертеж. Разбира се, след първоначалното измерване можете да правите всякакви корекции по чертежа – да променяте дължините и дебелините на стените, да добавяте елементи като прозорци, врати и други.

Можете да превърнете планът в .jpeg, .pdf и най-важното .dxf формат. Възможно е да направите и онлайн галерия, която да покажете на клиенти или колеги. За тази цел трябва да се регистрирате на Sensopia.com. Всички чертежи, които правите се качват директно на този сайт. Именно от там след това можете да ги съхраните в някой от трите формата. Както може би се досещате функцията за експорт в .dxf е платена и поради тази причина разработчиците на приложението не са позволили съхранението на файловете директно в паметта на телефона или таблета. Разбира се можете безплатно да изтеглите чертежите в .jpeg и .pdf, но те ще бъдат с воден знак.

Ценовите планове са разделени на два вида – плащане за определен брой чертежи или месечен абонамент. Цената за един чертеж е 2.99 €/чертеж, а най-скъпия план е за 19.99 €/месец, при който обаче няма никакви ограничения. Повече за цените можете да научите на официалната страница.

Magic Plan е удобно приложение за измерване на помещения, което прави ненужно носенето на ролетка, листове и молив. Определено изглежда, че се справя добре със задачата си и си струва да се пробва.

Оставете коментар

avatar
wpDiscuz
Top