Bookmanager вече е достъпен като отделен продукт

Наскоро model+model пуснаха техния шести том с 3D модели. Той беше на тема книги и заедно с него като бонус беше включен Bookmanager. Това е скрипт за 3ds Max, с който лесно можете да подреждате книги по рафтове и мебели в 3D сцените си. Възможност да се убедите колко лесно става това може да получите от клипчето, което екипът им е подготвил.

Досега с този скрипт можехте да се сдобиете само ако купите целия том с книги на стойност 160$. Но от днес (30.07.2012) Bookmanager вече може да бъде закупен като отделен продукт на цена от 40$.

Освен тази промяна model+model са направили и доста подобрения по него и той вече официално е версия 1.0. Досега беше 0.9RC. Повече за промените можете да прочетете на официалната страница.

Това е много добър инструмент и важното е, че с него можете да работите с всякакви модели книги. Не е задължително те да са от колекцията на model+model. Единственото нещо, на което трябва да обърнете внимание е правилната позиция на обекта преди да започнете работа. На видеото по-долу може да видите как той трябва да бъде настроен, за да получите желаните резултати.

Можете също така да свалите демо версия и да изпробвате възможностите на Bookmanager. Разбира се някои от най-добрите му функции са орязани в нея, но все пак е достатъчна, за да придобиете представа какво можете да правите с него. Ако се затруднявате с инсталирането не се безпокойте, защото от model+model са подготвили още един клип специално на тази тема.

Особено се зарадвах на факта, че един от членовете на екипа отговорен за появата на този чудесен скрипт е българин и той се казва Костадин Котев.

Оставете коментар

avatar
wpDiscuz
Top