DWG блокове за AutoCAD

DWG блокове са модели, символи и детайли свързани с инженерното и архитектурно проектиране. В AutoCAD съществува библиотека наречена Design Center, в която можете да намерите готови за използване блокове, но в повечето случаи тя не винаги има това от което се нуждаете. Поради тази причина съществуват сайтове, които предлагат по-голямо разнообразие от „CAD заготовки“, но почти винаги те са платени.

В тази статия ще ви представя няколко сайта за безплатни dwg блокове, които аз лично намирам за доста удобни и често посещавам. Те могат да бъдат много полезни в дадени ситуации, когато искате да спестите време за изготвянето на даден чертеж или просто нямате достатъчно информация за определен детайл.

Ceco.NET

DWG блокове за AutoCAD

Този сайт е доста беден от към съдържание и скоро не съм виждал да има обновена информация, но въпреки това на някой би бил полезен. Тук не се изисква регистрация и всеки може да свали каквото си поиска.

CAD Forum

DWG блокове за AutoCAD

Вторият сайт е доста по-сериозен от към съдържание и освен блокове той съдържа видео уроци (свързани с AutoCAD, Inventor, Revit, Map3D и Civil3D), софтуерни обновления и полезни съвети за работа с CAD приложенията. За разлика от първия сайт, тук освен двуизмерни има и триизмерни модели, което си е предимство. Всичко е безплатно и легално, но за да сваляте нещо от него ще ви е нужна регистрация.

Archinoah

DWG блокове

Немски сайт с богата библиотека от блокове и обекти. Трябва да се регистрирате, за да сваляте нещо.

Archweb

DWG блокове за AutoCAD

Италиански сайт с най-разнообразни блокове, включително на известни сгради и различни архитектурни обекти. За да сваляте нещо не е нужна регистрация.

Bibliocad

BiblioCAD е сайт за CAD блокове с много богато съдържание. Файловете са разделени в над 20 категории и едва ли има нещо, което да не можете да намерите тук. За да свалите някой от тях се изисква регистрация.

DWG блокове за AutoCAD

Надявам се информацията по горе да е била полезна за някой от вас. Ако имате предложения за други подобни сайтове, моля споделете ги чрез коментар.

Оставете коментар

avatar
Подреди по:   най-нови | най-стари | най-гласувани
wpDiscuz
Top